Velkommen til skolebiblioteket på Bakkeskolen

Børnene i 1. klasse har i løbet af sidste år stiftet bekendtskab med skolebiblioteket. De kommer her for at bytte deres små mini-bib bøger og de kommer her for at låne bøger, der helst skulle give gode og forskelligartede læseoplevelser.
Hver uge er der skemalagt en time hvor klassen, sammen med læreren, går på biblioteket. For 1.a og 1.b er det torsdag og for 1.c.er det onsdag.
På biblioteket møder klassen deres bibliotekar, der gerne hjælper med at finde gode bøger!
I løbet af skoleåret vil 1. klasserne få et lille kursus i at færdes på biblioteket og finde rundt i forskellige typer af bøger. Børnene skal lege små lege, der sætter fokus på bøgernes placering og de kommer selv til at lave små billedbøger og placere dem efter forfatterens efternavn!
Og så skal der selvfølgelig læses højt…

Læs for dit barn

På skolebiblioteket bliver børnene præsenteret for nye bøger.

Det er utrolig vigtigt, at I som forældre ofte læser højt for jeres barn, for højtlæsning:

·        opøver jeres barns koncentrationsevne
·        giver jeres barn et større ordforråd
·        giver jeres barn større erfaringsbaggrund
·        stimulerer jeres barns (sprog)udvikling
·        giver jer mange gode fælles oplevelser
·        signalerer at læsning er vigtig og prioriteres
    .   giver jeres barn lyst til selv at lære at læse

Når du læser for dit barn,
læser du også med dit barn

Hjælp jeres børn med at holde styr på biblioteksbøgerne
Børnene må låne 2-3 bøger. Vi vil gerne have, at de har bøgerne med igen ugen efter. Er de ikke færdige med dem, må de dog beholdes en ekstra uge. Vi udsteder ikke bøder, men holder løbende øje med, at børnene ikke har bøger der er ”for gamle” eller har ophobet bøger hjemme.
Det er en god ide, at have et bestemt sted derhjemme, hvor man har biblioteksbøgerne til at ligge, når de ikke bruges. Så ved børnene, hvor de skal finde dem, når det er afleveringsdag.
Sker det, at en bog bliver væk, får barnet en seddel med hjem med bogens titel. Er bogen ikke at finde derhjemme, skal det skrives på sedlen af forældrene. Dukker den alligevel op senere, skal den selvfølgelig bare afleveres på biblioteket.
Hvis en bog bliver ødelagt, kan der evt. blive tale om erstatning.

Få en god oplevelse sammen - lån en bog!

Hvad skal vi læse?
Vi kender alle Astrid Lindgren og Ole Lund Kirkegaard – børnebogsforfattere med klassikerstatus og stor berettigelse! Her på listen har vi fortrinsvis samlet en række forslag til nyere oplæsningsbøger, der skulle garantere barn og voksen en god læseoplevelse.

”Villads fra Valby” af Anne Sofie Hammer
Villads Emilio Eskildsen er en helt almindelig dreng fra Valby. I bogen hører man blandt andet, hvor svært det kan være at få fat på et ægte lyssværd og hvordan det kan gå, når man er meget lækkersulten.

”Hvordan fuglene blev venner” af Nils Hartmann og Dorte Karrebæk
Her er samlet ti forunderlige, sjove – og også nogle helt skøre eventyr om dyr, og der er tegnet sjovt og flot til.

”Bogstavskolen” af Louis Jensen og Hanne Bartholin
En billedbog om bogstavskolen ved Skanderborg Sø, hvor alle bogstaverne går i skole og lærer, hvordan et rigtigt bogstav skal opføre sig. En sjov fortælling, der samtidig øger bogstavsikkerheden.

”Niels Holgersens vidunderlige rejse” af Selma Lagerlöf
En enkelt klassiker om drengen Niels Holgersen, der forvandles til en nisse og rejser til Lapland og tilbage igen på ryggen af en hvid gase.

”Heltemod og kragelort” af Josefine Ottesen
En fantasybog for mindre børn. Den første bog i en fantastisk serie. Hullerikkerne (ca. 7 cm stort, menneskeagtigt væsen) bor i Syvstammetræet og deres værste fjender er kragerne. Ask og Birk er de tapreste hullerikker i træet, mener de selv, og de bestemmer sig for at tage kampen op mod de sorte fugle.

”Den stjålne sten” af Josefine Ottesen
En fantasybog for mindre børn. Den første i en serie af tre bøger. Den hellige fedtsten bliver stjålet fra det lille samfund ved Grønnesø. Den lille trunte Pil og alliken Olli drager ud på en farefuld færd.

”Da far var knægt” af Glenn Ringtved
En sjov billedbog om dengang far var knægt og der var rigtige piger og drenge til – måske en lille smule overdrevet!

”Pigen, der krøb” af Kim Fupz Aakeson
En billedbog om en pige, der skrumper en smule, hver gang hun bliver ked af det. Til sidst kan hun næsten ikke blive mindre, men så møder hun en kat.