Om skolebiblioteket

I læringscentret (LC) er der fast tilknyttet to Medie-, lærings- og kulturvejledere:

Stefan Toft Dalsgaard (SD)            Ane Loell (AL)

Vejlederteamet i læringscentret består af:

Ane Loell (AL) - LC og koordinator

Stefan Toft Dalsgaard (SD) - LC og it-vejleder

Marianne Brandt Holst (MB) - læsevejleder

Anette Olesen (AO) - læsevejleder

Bent Kjær (BK) - matematikvejleder

Sådan er det hos os…

Skolebiblioteket på Bakkeskolen i Hørning ligger i et hyggeligt hjørne af skolen og er en på alle måder integreret del af skolens hverdag. På biblioteket har man rig mulighed for at finde bøger efter interesse eller om relevante emner, der skal arbejdes med i skolesammenhæng. Man kan sætte sig mellem reolerne og læse ved borde, der samtidig også er velegnede til gruppearbejde.

Eleverne møder som noget af det første udlånscomputeren, hvor de selv holder styr på deres lån. Ligeledes stiller de deres bøger på plads på to bogvogne, én til faglitteratur og én til skønlitteratur. Herefter tager bogopsættere sig af den digitale aflevering og opsætning.

På biblioteket findes forskellige afdelinger udover den almindelige opstilling af skøn- og faglitteratur. Der er gys, krimi, fantasy, småbørnsbøger, billedbøger og en ung-afdeling. Blandt de nyeste fremstød er vores Mini-Bib og vores Lix 15 ++. I samarbejde med læsevejlederne og dansklærerne udarbejdes en læseportfolio til hvert barn, der derefter selv kan gå på jagt i Mini-Bib efter de rette bøger. Mini-Bib indeholder bøger fra Let-tal 5 til Lix 14. Afdelingen Lix 15 ++ hjælper med overgangen fra Mini-Bib til selve skolebiblioteket.

Herudover indeholder skolebiblioteket:

-          Udstillinger.

-          Lærerafdeling.

-          Elevcomputere.

-

Inden sommerferien udgiver biblioteket hvert år et nyt kursus-katalog til skolens personale og klasserne. Her hjælper vi til med, at lærerne kan få it og medier integreret i deres daglige undervisning. Udover at lærerne kan få deres klasser på spotkurser, som er introduktionskurser til it, tilbydes disse kurser også personalet. Vi ønsker at være med til at dygtiggøre elever og personale på Bakkeskolen inden for it og medier, og der er meget opmærksomhed og interesse for deltagelse i netop disse kurser.

Andre punkter, vi arbejder på, er at få flere hyggekroge med velegnede møbler til eleverne på biblioteket for at understøtte fortroligheden med biblioteket og dets mange muligheder.

Vi arbejder også på at få etableret et velfungerende pædagogisk værksted. Et sted hvor elever og lærere søger hen, når der skal arbejdes kreativt, eller hvor arbejde og forberedelse af ren praktisk karakter kan udføres.

Vi har også fokus på at få opkvalificeres elevernes bibliotekskundskab. Vi bestræber os på at give alle klasser på Bakkeskolen et større kendskab til biblioteksstrukturen og fremme elevernes nysgerrighed og gøre dem mere selvhjulpne.